Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Espoon kaupungin lupapalvelua. Espoon kaupunki pyrkii takaamaan lupapalvelun saavutettavuuden Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin (EU) 2016/2102 ja sen täytäntöönpanemiseksi annetun kansallisen lainsäädännön mukaisesti.

Tämän lupapalvelun saavutettavuuden on arvioinut Trimble Solutions Oy.

Lupapalvelun saavutettavuuden tila

Palvelu täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Lupapalvelun ei-saavutettava sisältö

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen. Seuraavissa palvelun elementeissä on kehitettävää saavutettavuuden osalta. Suluissa on viittaus saavutettavuusvaatimukseen (WCAG). Osa palvelun visuaalisista elementeistä ei skaalaudu riittävästi, kun vain tekstiä suurennetaan 200 prosenttia (1.4.4 ), lisäohjeiden näyttäminen on vaikeaa näppäimistökäytössä (2.1.1), kohdistusjärjestys ei aina noudata visuaalista lukemisjärjestystä (2.4.3), sijainnin lisäämisessä osoitevalinnan tekeminen on epäselvää ruudunlukijalla (4.1.3), otsikkorakenteet eivät ole aina selkeitä (1.3.1).

Ei kuulu lainsäädännön piiriin

Kartta ei kuulu lainsäädännön piiriin.

Saavutettavuusselosteen päivittäminen

Sivuston saavutettavuudesta huolehditaan jatkuvalla valvonnalla tekniikan tai sisällön muuttuessa. Tätä selostetta päivitetään sivuston muutosten ja saavutettavuuden tarkistusten yhteydessä.

Jos huomaat saavutettavuuspuutteen Lupapalvelussamme, kerro siitä meille!

Anna saavutettavuuspalautetta verkkolomakkeella, sähköpostitse info@espoo.fi tai soittamalla sähköisiin asiointipalveluihin puh. 09 816 34300.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta Espoon kaupungille. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000
Avoinna: ma-pe klo 8.00 – 16.15

Espoon kaupunki tekee jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Digipalveluistamme tehdään saavutettavuusarviointia ja olemme sitoutuneet digipalvelujen saavutettavuuden parantamiseen

Uusien verkkopalvelujen kehittämisessä saavutettavuus huomioidaan alusta lähtien. Kehitämme saavutettavuusosaamistamme ja arvioimme kaupungin nykyisten verkkopalvelujen saavutettavuutta.

Espoon kaupungin asiointipisteistä saa apua sähköiseen asiointiin. Asiointipisteiden palveluneuvojat auttavat käyttäjiä, joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa.

Saavutettavuusseloste on laadittu 30.10.2020.